De omgeving

De omgeving van de Costa Blanca
De Costa Blanca is een populaire kuststreek in Spanje, gelegen aan de oostkust van het Iberisch schiereiland. De naam Costa Blanca betekent ‘witte kust’ en dat slaat op de witroze kleur van de bloesem van de amandelbomen, die vroeger veelvuldig in dit gebied te vinden waren. De amandelteelt is voor een groot deel verdwenen. Vaak denkt men nu, dat de naam slaat op de kleur van de stranden of van de witte woningen, die je in redelijk wat dorpen terugvindt.

ALICANTE
Alicante is de hoofdstad van de Costa Blanca. Het is een stad met een aangenaam cultureel leven, met schitterende parken en tuinen, een bruisend nachtleven en een business-center. Daarnaast vind je er de zandstranden met heel veel faciliteiten. Lees verder>>

CARTAGENA
Cartagena is minder bekend, maar is evenzeer een culturele attractie met een levendige binnenstad, een sfeervolle haven, fantastische art-deco gebouwen en historische monumenten, die stammen uit de Romeinse tijd. Lees verder>>

ORIHUELA
Een bezoek aan het monumentale centrum van de stad Orihuela is zeker de moeite waard. De historische binnenstad heeft vijf nationale monumenten en heel wat gebouwen en overblijfselen, die van de lange traditie van bisschoppelijk en universitair centrum getuigen. Bovendien organiseert deze opmerkelijke stad twee typische festivals: de processies in de Stille Week en de optochten van de “Moren en Christenen” in juli.
De stad heeft drie uitstekende 18-holes golfbanen.
De kustlijn (Orihuela Costa) bestaat uit zandstranden en kleine rotsen; ideaal om te vissen en te duiken. Daarnaast beschikt de stad over twee jachthavens, omgeven door een prachtig landschap.
Aan de kust ligt een snoer van badplaatsen, waaronder Punta Prima, Playa Flamenca, La Zenia, Dehesa de Campoamor en Cabo Roig, waar het zowel in de zomer als in de winter goed toeven is.

MURCIA
Door de bergen omgeven stad Murcia is van Arabische oorsprong. Het historische centrum ligt aan de oevers van de Segura. De straten hebben de namen behouden van de ambachten die er vroeger uitgeoefend werden. Een van de symbolen van Murcia, de toren van de kathedraal, domineert het stadsaanzicht.
Murcia is ook rijk aan musea en expositieruimtes. Uit de lange lijst van musea willen wij aanstippen: het museum van Santa Clara, het Stedelijk Museum, het Museum van San Juan de Dios, het Museum van wetenschappen en water, het Scheepvaartmuseum en het Museum van stierenvechten.
Murcia kent veel traditionele feesten.
Als onderdeel van de viering van de lente kent Murcia de ‘Begrafenis van Sardine’, een spectaculaire parade van praalwagens, die het predicaat kreeg van ‘Internationaal Toeristisch Belang’.
Hoogtepunt van het jaar is de processie van de ‘Salzillos’ op de ochtend van Goede Vrijdag.
Een van de diepgewortelde tradities is ongetwijfeld de ‘Bando de la Huerta’, dat al meer dan 150 jaar op de dinsdag na Pasen wordt gevierd. Het is een eerbetoon aan de regionale keuken en folklore, met optochten, optredens, regionale kostuums, proeverijen van streekproducten en het lezen van gedichten in het ‘Panocho’ (de eigen taal van de Huerta).

TORREVIEJA
Torrevieja ligt tussen de zee en twee grote zoutmeren, die deze stad haar typische karakter verlenen. De zoutproductie in Torrevieja behoort tot de hoogste van Europa. De lagunes zijn tot natuurpark uitgeroepen.
De kuststrook van Torrevieja heeft prachtige stranden. Het strand tussen La Mata en Cabo Cervera is ongekend populair.
Vanwege de zoutmeren én de mooie stranden is Torrevieja een toeristisch middelpunt van de regio.